Criterii pentru obținerea certificatului Încredere Online™

Termeni și condiții.

Întregul conținut al site-ului trebuie să fie original, acest lucru fiind precizat pe site.

Compania se angajează să nu trimită SPAM-uri. Se vor trimite mesaje comerciale pentru promovarea serviciilor și produselor oferite doar clienților care și-au dat acordul.

În cazul magazinelor online, procedura de comandă trebuie să fie validă, să nu existe erori tehnice în timpul comenzii, să ofere o confirmare pe monitorul calculatorului/dispozitivului mobil și/sau prin e-mail.

Lipsa opiniilor și părerilor negative ale utilizatorilor/clienților în mediul online constituie un avantaj în acordarea certificării ca fiind o societate comercială de încredere.

Politica de confidențialitate

Compania trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu soluționarea reclamațiilor și sesizărilor.

Obligativitatea înregistrării la ANSPDCP, prevăzută de Legea nr.677/2001, tuturor companiilor care prelucrează date cu caracter personal. Să afișeze pe site numărul de înregistrare la ANSPDCP.

Pe pagina web trebuie să existe informații adresate consumatorilor privind dreptul de retragere/renunțare la cumpărare, consacrat de Legislația Natională și Europeană.

Informațiile despre produsele și/sau serviciile pe care le promovează să fie reale, accesibile și verificabile printr-o procedură simplă, transparentă.

Pagina de contact a companiei. Pe o pagină din site trebuie să se regăsească informații accesibile, complete și corecte despre compania căreia îi aparține pagina web: denumirea companiei, numărul de înregistrare comercială și fiscală, sediul, telefonul și e-mailul.

Link înspre ANPC

Pentru companiile care dețin marca înregistrată să se mentioneze pe site numărul acesteia.

Produsele comercializate de companie să nu fie contrafăcute.

În maxim 10 zile de la date semnării contractului, compania este obligată să afișeze pe prima pagină din site marca înregistrată ÎNCREDERE ONLINE™, să respecte criteriile impuse și codul etic și să mențină logo-ul pe prima pagină a siteului pe toată perioadă contractuală.